Gos d'Atura's

Don Pablo van het Insula Maris
Nederlands jeugd kampioen Nederlands kampioen
HD A

Een Gos is niet voor iedereen

Liefde

Sinds 1989 zijn wij al in het bezit van Gos D’Atura’s.
 
De liefde voor het ras ontstond door onze alleerste Gos Nua Des Pina Vessa, zij was een herplaatsertje en kwam op de leeftijd van bijna drie jaar ons hondenbestand versterken.
 
Onze tweede Gos kwam en dat werd de reu Uroum Du Mas De Beauvoisin en een jaar later kwam Xanthos Du Mas De Beauvoisin erbij.
 
Uroum dekte het teefje Donna en zo kwam Boica Del Mas Pescador in ons leven, zij is de stammoeder van onze Gosjes. Uit Boica is Felicia aangebleven, zij is ruim veertien jaar geworden.
 
Een aantal van de door ons gefokte Gossen zijn actief in het reddingswerk en met prima resultaten.
 
Daarnaast blinken sommige ook uit in schapendrijven en behendigheid en hebben we een aantal Nederlands, Belgisch en Internationaal kampioenen in de showring.
U ziet werklust en schoonheid gaan prima samen en zo hoort het ook !
 
Gossen zijn sterk gehecht aan hun baas en leren vrij makkelijk, maar gaat u de oefeningen een aantal keer herhalen dan geven ze er snel de brui aan, ze houden van afwisseling in het leerproces.
 
Het kunnen makkelijke blaffers zijn en dat moet met zachte hand van jongsafaan beperkt worden, anders zit u een jaar of vijftien met een opgewonden blaffende hond in uw huis of auto.
Ze hebben veel beweging nodig (zoals elke hond) en kunt u ze dat geven dan zijn ze in huis rustig.
 
Ze gaan doorsnee genomen goed om met andere honden en andere dieren waarmee ze opgroeien geeft geen enkel probleem.
 
In de socialisatieperiode is het zaak niet te overdrijven want teveel prikkels werkt averechts, dus heeft u uw pupje in huis sleep het niet gelijk overal mee naar toe maar laat het eerst goed wennen en onderneem dan zo nu en dan iets, u krijgt daardoor een stabiele fijne hond die nergens nerveus op zal reageren.
 
 
Qua vachtverzorging is een wekelijkse eenvoudige borstelbeurt voldoende, waarbij u vooral er op moet letten dat het achter de oren makkelijk kan klitten.
Deze klitten kunt u eruit borstelen met een zachte pennenborstel en daarna met een grove kam, maar voor de hond is het fijner dat u zorgt dat er geen klitten komen.
Want doet u de Gos een keer pijn met de borstelbeurt dan zullen ze er een hekel aan krijgen.
 
Aan de Gos hoort niets getrimd of geknipt te worden, alleen borstelen en kammen volstaat.
 
Vele mensen hebben wij door onze ervaring met het ras al met raad en daad bijgestaan.
 
Zo nu en dan fokken wij een nestje Gossen wat uiteraard in huis geboren wordt en in huis op gaat groeien.
 
Wij hebben geen kennelhonden, al onze honden leven met ons samen in en om het huis.
 
Heeft u vragen over dit geweldige ras dan kunt u ons mailen of bellen, en wij wensen toekomstige Gossen bezitters veel plezier met hun pupje en hopen dat dit stukje kan bijdragen hieraan.